SİVAS / MERKEZ - Behrampaşa Ortaokulu

Behrampaşa Ortaokulu

Mehmetpaşa Mahallesi Behram Caddesi No 8 SİVAS
Vizyon
Behrampaşa Ortaokulu olarak amacımız, teknolojiyi baz alan, bilimsel standartlar dahilinde, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, sosyal, fiziksel ve psikolojik yönlerden kendine yeterli hem de öğretimsel anlamda kendini yetiştirmiş, daima yeniliğe açık bir takım ruhu içerisinde bir çalışma anlayışı ile kendini gerçekleştirmiş bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Kendi ilke ve hedefleri doğrultusunda hareket eden, geleceğe güvenle bakan, almış olduğu eğitimin gereklerini yerine getiren ve davranışa dönüştüren, toplumun menfaatlerini göz önünde bulundurarak buna uygun kişilik özelliklerini taşıyan; kendi içinde barışık, teknolojiden faydalanmasını bilen ve yeniliğe açık, eleştirel düşünme yetisini kazanmış öğrencileri topluma kazandırmaktır.
Spor,resim, şiir ve kompozisyon dallarında il dereceleri bulunmaktadır.
Ulaşım
Şehir merkezine gelen otobüsler aracılığı ile Eski Adliye veya Saraybosna durağında inerek okulumuza ulaşabilirsiniz.
Yerleşim Yeri
Okulumuzun yakınlarında Valilik Binası (420m), Sivas Lisesi (260m), Vali Bekir Aksoy İlkokulu (580m), Hale Harun Kütükde İlkokulu (420m), Reşat Şemsettin Sirer İlkokulu (390m) bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz şehir merkezine 5 dakika mesafededir. Otobüs duraklarının bulunduğu Saraybosna Caddesine (Saraybosna Parkına) ulaşmanız halinde okulumuzu rahatlıkla bulabilirsiniz.
Kontenjan Bilgileri
Her kademede 5 şube ve toplam 160 civarında öğrenci bulunmaktadır. 20 Şubede Toplam öğrenci sayımız 620-650 arasında olmaktadır. Ortalama sınıf mevcudu 32 civarındadır
Okulun Sınav Başarı Durumu
2021-2022 Eğitim Öğretim yılında sınavlı öğrenci alan kurumlara 34 (6 Fen Lisesi) öğrenci girmiştir. Yetenek sınavı ile 3 öğrenci yerleşmiştir. Adres kayıt alanına göre 71 öğrenci Anadolu Lisesi, 39 öğrenci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 4 öğrenci İmam Hatip Lisesine yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda Futsal, Futbol, Masa tenisi, Dart, Atletizm, Voleybol, Basketbol ve Oryantiring takımları bulunmaktadır.
Tübitak 4006 projesi, Bu benim eserim. E-Twinning
Proje Çalışmaları
12 de 12 Oku-Yorum projesi kapsamında öğrencilerimiz her ay belirlenen 1 kitabı okuyarak ay sonunda o kitaptan sınav oluyorlar. Okul idaresi tarafından ödünç kitap uygulaması sayesende öğrencilerin bu kitaplara daha rahat ulaşması sağlanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2008-2010 yılları arasında comenius projesi kapsamında İtalya ve Romanya ile ortaklık gerçekleştirilmiştir. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Erasmus projesine başvurumuz bulunmaktadır.