SİVAS / MERKEZ - Behrampaşa Ortaokulu

Veli Bilgilendirme Hakkında

Veli Bilgilendirme Sayfasına Hoşgeldiniz.

Okul, öğretmen, aile ve öğrenci işbirliği başarının tek yoludur. Bu sebeple sizlere bilgilendirme sayfası hazırladık.

ÖĞRENCİMİ NASIL TAKİP EDERİM

31-10-2022

Artık veliler öğrencilerinin durumlarını SMS ile de rahatça takip edebilecekler. ÖĞRENCİ T.C. KİMLİK NUMARASINI 8383 ´e GÖNDERMENİZ YETERLİDİR.

MEB Mobil Bilgi Servisi ile tüm öğrenci ve öğrenci velileri e-Okul yönetim sisteminde yer alan öğrenci bilgilerine SMS ile de ulaşabilecekler. Servise üye olanlar;

• Devamsızlık Bilgileri
  • Sınav Sonuç Bilgileri,
  • Sınav Tarihleri,
  • Karne Notları,
  • Diploma Notu,
  • Proje Bilgileri,
  • Kayıt Alınması / Silinmesi Bilgisi,
  • Nakil Bilgisi,
  • Vb.

Öğrenci bilgilerini mobil ortamdan SMS ile OTOMATİK olarak alabilecekler. Bunun için üye olmanız yeterli.

SİSTEME GİRİLEN ÖĞRENCİ DEVAMSIZLIKLARI 1 SAAT İÇİNDE, SINAV NOTLARI İSE 3 SAAT İÇİNDE CEP TELEFONUNUZA ULAŞACAKTIR.

Servis üyeliği dahilinde yapılacak bilgilendirmeleri, tüm GSM Operatörlerinde, vergiler dahil aylık 3,00 TL ücret karşılığında cep telefonunuza SMS olarak alacaksınız. Ayda en fazla 30 sms alabileceksiniz.

adresine girerek öğrencinizin

T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

Belirli aralıklarla okulumuza gelerek;

Şube Rehber Öğretmeni,

Ders Öğretmenleri

Rehberlik Servisi ve

Okul idaresiyle görüşerek işbirliği içinde olabilirsiniz.

Ders ve Kurs Giriş Çıkış Saatlerini ve Öğretmenlerin Görüşme Saatlerini Görmek İçin Tıklayınız

ÖĞRENCİ DEVAMSIZLIK DURUMU

Hastalığı nedeniyle sağlık kurumundan belge (rapor, reçete, muayene barkodu vs...) getirenler

Velinin idareden alacağı izinler (10 GÜN İÇİNDE)

Öğrencinin okul nöbetçisi olduğu durumlar

İl içi ve iller arası spor ve kültürel etkinliklere katılan öğrenciler YOK YAZILMAZLAR

1. Saate geç gelirse ve girmezse (uyanamama, servisin geç gelmesi vb.) geç yazılır.

Herhangi bir saate girmezse (öğleden sonra geç gelenler dahil) yarım gün yok yazılır.

Tüm derslere girmezse tam gün yok yazılır.

7-12- ve 17. günlerde veliye haber verilir. 20 gün devamsızlıkta ilgili biirmlere haber verilir. Öğrenci kurula kalır. Gerekirse sınıf tekrarı yaptırılır.

TEKNOLOJİ KULLANIMI VE GÜVENLİ İNTERNET

01-06-2018

Aile Profili : Kumar, uyuşturucu, fuhuş, müstehcenlik, şiddet, terör, dolandırıcılık, zararlı yazılım gibi kategorilerdeki siteleri engelleyen profildir. Sosyal  Medya siteleri facebook,  twitter,  instagram, youtube açılır.

Çocuk Profili : Kumar, uyuşturucu, fuhuş, müstehcenlik, şiddet, terör, dolandırıcılık, zararlı yazılım siteleri ile sosyal medya  siteleri açılmaz. Okulumuzdaki internet çocuk profilidir.

İşletmeci

COCUK -> 6606

AILE -> 6606

Okul Sağlığı Hizmetleri

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol gereğince öğrencilerin yılda bir kere Aile hekimi tarafından muayene edilmesi gerekmektedir. Aile hekimi gerekli görürse kan tahlili de isteyecektir. Muayene sonunda Muayene izlem Formu EK-1 alınacak ve okula teslim edilecektir. Nisan ve mayıs aylarında muayene olmayan öğrencilerin bu muayeneyi yaptırmaları ve formu okula ulaştırmaları gerekmektedir. Bu kontroller bundan sonra her yıl yapılacaktır.

Okul tarafından her yıl ekim ve nisan aylarında öğrencilerin boy-kilo ve fiziksel aktiviteleri ölçülecek ve sürekli takibi yapılacaktır.

Okul sağlığı hizmetleri kapsamında kantinlerde öğrenci sağlığını olumsuz yönde etkileyecek

*** enerji içecekleri,

*** her türlü gazlı içecekler (kola, gazoz vb),

*** kızartmalar,

*** cipsler,

*** kafein içeren ürünler,

*** Hamurlu ve şerbetli tatlılar,

*** tatlandırıcı içeren yiyeceklerin satışı yasaktır. Obezite, diyabet vb. hastalıklarla mücadele için bu yasağın sadece okulda değil, okul dışında da uygulanması önem taşımaktadır. Bu yasaklı maddelerin okula getirilmesine müsaade edilmeyecektir. Sizlerin de bu yönde kontroller ve uyarılar yapmanız önemle rica olunur.

Velilerin Okula Katkısı

Devlet Tarafından Karşılanan Giderler

Okul Aile Birliği Tarafından Karşılanan

v  İlkokul ve ortaokulların

Elektrik, su, doğalgaz ve internet masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.

Kırtasiye, bilişim, temizlik, fotokopi, tamirat (cam, masa, musluk, boya vb.) ve onarımlar siz değerli velilerimizin bağışlarından oluşan okul aile birlikleri tarafından karşılanmaktadır.

Bağışlarınızı isterseniz okula, isterseniz aşağıdaki okul aile birliği hesap numarasına yapabilirsiniz

Ziraat Bankası Kongre Şubesi

TR290001002111369175075003

Okul Aile Birliği İle İlgili Bilgi Almak İçin Tıklayınız.

Yayın: 01.03.2017 - Güncelleme: 14.01.2023 13:34 - Görüntülenme: 12098